Usturoi:
Conţinut/100 g: calorii – 41; glucide (carbohidraţi) – 8,4 g; lipide (grăsimi) – 0,6 g, protide: 0,9 g
Combinaţii recomandate: Verdeţuri în general; cereale şi derivate; cartofi; castane; brânzeturi grase; peşte gras; carne grasă; măruntaie; ouă; fructe cu coajă lemnoasă; ulei, unt, smântână, margarină, slănină, măsline; apă.
Combinaţii nerecomandate: Fructe în general; miere; zahăr de sfeclă, de trestie, dulceţuri; lapte.
Combinaţii neutre: Leguminoase; brânzeturi slabe; peşte slab; carne slabă; sare.
Notă: Deşi este recomandat, pentru acţiunea sa vasodilatoare, persoanelor cu tensiune arterială ridicată, precum şi pentru acţiunea sa vermifugă, s-a confirmat, pe de altă parte, că usturoiul exercită o acţiune de întârziere a golirii stomacului.
Sursa: "Combinaţii alimentare sănătoase", Arturo Tentori şi Giovanni Turetta
Citește pe Antena3.ro