Conţinut/100 g: calorii - 346; glucide (carbohidraţi) - 0 g; lipide (grăsimi) - 31,2 g, protide: 19,4 g.
Combinaţii recomandate: Verdeţuri în general.
Combinaţii nerecomandate: Fructe în general, miere, zahăr de sfeclă, de trestie, dulceţuri, lapte, sare.
Combinaţii neutre: Cereale şi derivate, cartofi, castane, leguminoase, brânzeturi slabe, peşte slab; carne slabă, brânzeturi grase, peşte gras, carne grasă, măruntaie, ouă, fructe cu coajă lemnoasă, ulei, unt, smântână, margarină, slănină, măsline, ananas, papaya, apă.
Notă: Combinarea alimentelor amilacee cu cele bogate în proteine grase provenite din brânzeturi maturate are influenţă mai mult asupra timpului de rămânere a mâncării în stomac decât asupra uşurinţei cu care aceasta se digeră. Din acest motiv, asocierea, în cantitate moderată, a brânzeturilor maturate cu pâine şi paste este destul de bine tolerată.
Sursa: Combinaţii alimentare sănătoase, Arturo Tentori şi Giovanni Turetta
Citește pe Antena3.ro