Conţinut/100 g: calorii -900; glucide (carbohidraţi) - 0 g; lipide (grăsimi) - 100 g, protide: 0 g
Combinaţii recomandate: Verdeţuri în general.
Combinaţii nerecomandate: Fructe acrişoare; fructe dulci-acrişoare; fructe neutre; lapte; sare.
Combinaţii neutre: Ulei, unt, smântână, margarină, slănină, măsline; fructe dulci; fructe uscate; miere; zahăr de sfeclă, de trestie, dulceţuri; cereale şi derivate; cartofi; castane; leguminoase; brânzeturi slabe; peşte slab; carne slabă; brânzeturi grase; peşte gras; carne grasă; măruntaie; ouă; fructe cu coajă lemnoasă; apă.
Notă
Este fără îndoială de preferat uleiul extravirgin în locul celui care este prezentat pe etichete doar sub denumirea de "ulei de măsline". Uleiul extravirgin este produs direct din prima stoarcere a măslinelor şi păstrează ca atare toţi factorii vitaminici şi caracteristicile nutriţionale.
Sursa: "Combinaţii alimentare sănătoase", Arturo Tentori şi Giovanni Turetta
Citește pe Antena3.ro