x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Medicamente "blande"

Medicamente "blande"

08 Noi 2004   •   00:00

In ultima vreme a crescut numarul infectiilor respiratorii la copii. De asemenea, este in crestere numarul copiilor considerati "dificili". Pentru ambele categorii de copii, solutii eficiente ofera homeopatia.

MAGDA MARINCOVICI

Medicul pediatru homeopat Gabriela Fagarasanu pune numarul mare al infectiilor respiratorii inregistrate la copii pe seama scaderii imunitatii. Din aceasta cauza, mai ales in sezonul rece, copiii prezinta o mare sensibilitate la frig si racesc foarte repede.

INFECTII RESPIRATORII. Frecventa mare a acestor afectiuni respiratorii este de natura sa perturbe comportamentul parintilor, mai ales in cazul cuplurilor tinere, al bunicilor sau al celorlalte persoane care supravegheaza copilul. Insa modificari majore apar in special in comportamentul copilului afectat care este supus unor tratamente adesea injectabile, care sunt miniinvazive si mai putin placute.

In aceste situatii, una dintre solutii o reprezinta tratamentul homeopatic. "Medicamentele homeopate au origine vegetala, animala si chimic minerala sau sunt bioterapice. Exista un lant de farmacii care comercializeaza medicamente homeopate autohtone sau importate. In prezent, la Cluj exista o fabrica care are GMP (respecta regulile de buna practica de productie) si care produce medicamente homeopate", precizeaza doctorul Gabriela Fagarasanu.

COPII DIFICILI. Un fenomen deosebit il reprezinta categoria copiilor hiperkinetici sau "dificili". Sunt copii permanent agitati, foarte curiosi, care resping disciplina si educatia, au dificultati de concentrare... La multi dintre acesti copii tulburarile de comportament se asociaza cu tulburarile sfincteriene. "Una dintre cauzele acestui fenomen poate fi agitatia care domina societatea indiferent de gradul ei de dezvoltare. Cu cat gradul de dezvoltare al societatii este mai mare, cu atat fenomenul este mai des intalnit", sustine doctorul Fagarasanu.

In functie de simptome, tratamentul homeopat dureaza intre 6 si 12 luni.

AVANTAJE
Homeopatia este o medicina "blanda", adica lipsita de reactii adverse, actiunea medicamentelor fiind de stimulare a fortelor naturale care actioneaza in organism. Homeopatia vindeca organismul prin el insusi. Medicina alopata neglijeaza ceea ce homeopatia face sa fie insasi modul ei de operare: ca organismul viu are propriile forte vindecatoare. Starea normala de functionare a acestor forte este uneori perturbata si de aceea au nevoie de stimulare. Astfel, remediile homeopate actioneaza mult mai eficient si in profunzime decat substantele chimice care, introduse in organism, adesea nu stimuleaza modalitatile naturale ale functionarii organismului, ci le altereaza sau le modifica intr-un sens sau altul.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă