x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Medici cu 5.500 de persoane înscrise pe liste

Medici cu 5.500 de persoane înscrise pe liste

08 Apr 2010   •   00:00

30 de medici de familie au peste 5.500 de persoane înscrise pe liste, 28 dintre ei lucrând în zone defavorizate, nedorite de alţi doctori, iar doi în Bucureşti, aceştia din urmă fiind probabil foarte solicitaţi, întrucât sunt buni, a declarat Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România.

Totodată, acesta a precizat că "în Bucureşti nu se poate spune că nu există medici de familie, dar pacienţii i-au ales pe aceştia doi probabil pentru că sunt foarte buni".

Colegiul Medicilor din România estimează că, la nivel naţional, există aproximativ 1.000 de medici de familie care nu sunt angajaţi. De aceea, Vasile Astărăstoae consideră că ideea conducerii CNAS, potrivit căreia un medic ar trebui să aibă cel mult 2.200 de persoane pe listă, nu este sustenabilă. Potrivit acestuia, numărul mediu de asiguraţi înscrişi pe lista unui doctor ar fi 1.415, nu 2.200, cum a anunţat CNAS.

"Media persoanelor înscrise pe liste în Bucureşti şi Braşov este de 1.300-1.500", a adăugat Constantin Cârstea, vicepreşedintele CMR. El a precizat că un medic de familie cu 1.500 de pacienţi înscrişi pe listă are un venit lunar cuprins între 6.000 şi 8.000 lei, din care trebuie să asigure plata asistentei medicale şi întreţinerea cabinetului.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă