x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Ministerul Sănătăţii : Desfiinţare de spitale, asistente şi medici daţi afară

Ministerul Sănătăţii : Desfiinţare de spitale, asistente şi medici daţi afară

de Magda Marincovici    |    21 Apr 2010   •   00:00

400 de angajaţi ai Spitalului Municipal Caracal au protestat, deoarece Ministerul Sănătăţii intenţionează să reducă numărul de paturi din această unitate medicală. Această măsură presupune, implicit, reducerea personalului medical, desfiinţarea unor secţii şi transformarea din spital "municipal", în "orăşenesc".

La nivelul judeţului Olt, ar trebui reduse 200 de paturi. Dintre acestea, 120 sunt doar de la Caracal. Acesta este unul dintre spitalele aflate pe lista neagră a Ministerului Sănătăţii, care nemulţumeşte comunităţile locale, dar măreşte numărul şomerilor din domeniul sănătăţii. De asemenea, Ministerul Sănătăţii a mai anunţat finalizarea până la 1 iulie a transferului către autorităţile locale a peste 85% din unităţile sanitare aflate în sistemul public.

Astfel, din cele 435 unităţi sanitare publice existente în prezent pe teritoriul României, se propune transferul către autoritatea locală a 373 de unităţi. Vor rămâne în reţeaua Ministerului Sănătăţii 62 de unităţi sanitare de interes naţional, respectiv institute publice, o serie de spitale clinice judeţene de urgenţă (cele din centrele universitare importante), spitalele cu profil de psihiatrie şi spitalele monospecialitate.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă