x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Miopia trebuie tratată la tinerețe!

Miopia trebuie tratată la tinerețe!

19 Iun 2015   •   16:00
Miopia trebuie tratată la tinerețe!
Sursa foto: Image Source/Getty Images/Image Source

Igiena, odihna şi controlul oftalmologic periodic sunt aspecte foarte importante de care trebuie să ţii cont dacă vrei să-ţi păstrezi sănătatea ochilor.
Igiena, odihna şi controlul oftalmologic periodic sunt aspecte foarte importante de care trebuie să ţii cont dacă vrei să-ţi păstrezi sănătatea ochilor. Din păcate, predispoziţia genetică face ca un procent mare dintre persoanele tinere să aibă vicii de refracţie precum miopie, hipermetropie sau astigmatism. Un copil, de exemplu, are şanse crescute de a fi miop dacă unul sau ambii părinţi suferă de această boală.

Tratamentul este optic, medicamentos şi chirurgical
Primul constă în corecţia optică cu lentile concave (divergente). Se recomandă portul permanent al ochelarilor. Prescrierea ochelarilor la copii are reguli diferite de cele ale adulţilor deoarece corecţia optică a acestui viciu de refracţie trebuie să ţină cont de comportamentul copilului. Dacă nu vrea să poarte ochelari sau uită în mod repetat să-i folosească nu trebuie forţat, cu condiţia ca medicul să-i asigure pe părinţi că afecţiunea nu se va înrăutăţi prin lipsa lor. O altă modalitate de corecţie o reprezintă lentilele de contact. Majoritatea purtătorilor sunt miopi, lentilele de contact eliminând aberaţiile optice generate de grosimea ochelarilor.
Tratamentul medicamentos - este recomandat în complicaţii ale miopiei. Există o gamă variată de suplimente alimentare cu un conţinut bogat de vitamine antioxidante esenţiale (C şi E), minerale (zinc, seleniu), carotenoide (luteină şi zeaxantină), care pot satisface nevoile specifice organismului şi în principal ale ochilor.
Chirurgia refractivă -.......................

Citește continuarea pe REVISTA FELICIA


×