x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Mutarea ombilicului

Mutarea ombilicului

10 Noi 2004   •   00:00

Enervati ca nu se pot lepada de multele kilograme in exces prin imputinarea mancarii, unii obezi vin la chirurgi si le cer sa le razuiasca toata grasimea de pe burta, sa le-o decupeze.

FLORIN CONDURATEANU - Pulsul medicinei

Dupa cum explica doctor Leonard Dumitrescu, seful colectivului de chirurgie plastica de la Spitalul "Sf. Pantelimon", nu se poate taia decat o parte din grasimea de pe burta, cel mai adesea se inlatura 3-4 kilograme si asta din cauza faptului ca, scotand prea mult strat grasos, s-ar pierde si substantele utile continute in aceste tesuturi, s-ar indeparta si reteaua de vase de sange ce brazdeaza stratul adipos. In plastiile abdominale se indeparteaza "sortul", cum se zice, adica ceva din grasimea de pe burta, sub ombilic, dar si surplusul de piele. Peretele musculos al abdomenului este captusit de doua foite, una anterioara muschiului, alta posterioara. Ei bine, sub ombilic lipseste foita posterioara si de aceea aici se dilata burta, sub ombilic apare burta revarsata. Aici trebuie sa actioneze chirurgii prin plastiile abdominale.

Chirurgii plasticieni fac o taietura la nivel pubian si dezlipesc pielea si grasimea de pe muschi pana sub coaste, se muta apoi buricul mai jos si se intinde pielea de sub coaste pana in zona pubiana, unde se coase. Astfel se poate scapa de grasimea si excesul de piele ce erau sub ombilic, acolo unde se dilata burta. Mai pe inteles, se indeparteaza felii de 20x40 sau 20x60 centimetri, iar grasimea ramasa se distribuie armonios in straturi de numai 2 centimetri grosime. Chirurgii plasticieni care au facut aceasta plastie abdominala recomanda apoi o dieta care sa evite ingrasarea. Plastia abdominala se poate combina cu lipoaspiratia, adica cu metoda de topire si de aspiratie a grasimii. Unele femei care au avut una-doua sarcini, deci surplus de piele si grasime pe burta, solicita aceasta interventie a chirurgiei plastice. Vin la operatie si femeile la a doua tinerete. Clienti sunt si barbatii, si femeile care au trecut prin variatii de greutate, ingrasari si slabiri.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă