x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Nasurile noastre reci au învins pandemia gripei aviare

Nasurile noastre reci au învins pandemia gripei aviare

15 Mai 2009   •   00:00

Potenţialul pandemic al virusului gripei aviare a fost înfrânt de faptul că nasul nostru nu a fost o gazdă prea bună oferind o temperatură mai scazută decât cea necesară dezvoltarii virusului.



Cercetarea efectuată de Imperial College London a relevat faptul că virusurile gripei aviare îşi pierd funcţiile şi nu se pot răspândi la temperatura din mediul nazal uman, 32ºC. Ele s-au adaptat mediului mai cald din stomacul păsărilor, care are o temperatură medie de 40ºC.

În concluzie, studiul arată faptul că o ameninţare virală evoluată din combinaţia cu virului gripei aviare are nevoie de mai multe modificări genetice pentru a dobândi un real potenţial pandemic.

Cercetarea a relevat şi faptul că virusurile umane depind direct de temperaturile mai scăzute din mediul nazal, ele fiind capabile să se dezvolte şi să se replice în aceste condiţii.

Cercetătorii spun că studiul a oferit un nou mod de abordare a identificării virusurilor care pot suferi modificări genetice dobândind potenţial pandemic, notificându-le pe cele animale care pot dezvolta culturi la temperaturi mai scăzute. Virusul gripei porcine, care se transmite, se pare,  de la om la om prin căile respiratorii superioare poate fi considerat un exemplu în acest caz. 
bbc.co.uk

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă