x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei OMS anunţă că în Europa nu există un focar autonom de gripă porcină

OMS anunţă că în Europa nu există un focar autonom de gripă porcină

05 Mai 2009   •   00:00

OMS "nu observă în prezent o transmitere în cadrul unei populaţii" din Europa de acelaşi nivel cu cea observată în Statele Unite şi Mexic, însă organizaţia urmăreşte îndeaproape situaţia din Spania şi Marea Britanie, a declarat marţi directorul general adjunct al OMS, relatează AFP.



"Cazurile înregistrate în Spania sunt strâns legate de efectuarea unor călătorii" într-o ţară afectată, în special în Mexic, a subliniat directorul general adjunct al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Keiji Fukuda.

În Marea Britanie, cazurile de infectare se limitează la "o instituţie" şi, ca atare, nu corespund definiţiei OMS a unui "focar autonom" de epidemie. Potrivit ultimului bilanţ stabilit de organizaţie, au fost diagnosticate în mod formal 54 de cazuri de gripă porcină în Spania şi 18 cazuri în Marea Britanie.

OMS, care a declanşat la 29 aprilie nivelul 5 de alertă, pe o scară de 6, privind iminenţa unei pandemii, are nevoie de constatarea unei propagări autonome a virusului într-o a doua regiune a lumii, alta decât Americile, pentru a activa nivelul 6 de alertă, care anunţă în mod oficial instalarea primei mari pandemii din secolul XXI.
Mediafax

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă