x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei OMS / Gripa aviara isi arata coltii

OMS / Gripa aviara isi arata coltii

de Steluta Indrei    |    07 Iul 2005   •   00:00

Gripa aviara este in continuare la fel de amenintatoare, iar autoritatile sanitare din intreaga lume trebuie sa se pregateasca pentru ce e mai rau - contaminarea masiva a populatiei, au avertizat recent participantii la o conferinta internationala a ONU.
La Kuala Lumpur s-au reunit reprezentanti ai Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), ai Oficiului International al Epizootiilor (OIE) si ai Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura (FAO).

AVERTISMENT. "Ne aflam intr-un moment critic, cand trebuie sa declansam un razboi total virusului gripei aviare. Desi acesta nu a suferit alte mutatii astfel incat sa devina mai usor transmisibil la om, riscul de pandemie ramane valabil", a declarat dr. Shigeru Omi, director regional al OMS. Virusul gripei aviare este in continuare instabil si imprevizibil. Plecand de la aceste caracteristici, trebuie sa fim in alerta continua si gata de actiune, a adaugat doctorul Shigeru Omi.

VIRUS. Directorul OMS a subliniat ca virusul a reaparut in China, unde a ucis 6.000 de pasari migratoare. Mai grav este ca in Indonezia s-a inregistrat primul caz de infectare la om, iar in Vietnam se preconizeaza o infectie cronica.

Din 2003 si pana in prezent, gripa aviara a provocat moartea a 55 de persoane in Asia - 39 de vietnamezi, 12 thailandezi si 4 cambodgieni.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă