x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei OMS: Lumea "se apropie de faza şase" a alertei pandemice legate de gripa porcină

OMS: Lumea "se apropie de faza şase" a alertei pandemice legate de gripa porcină

02 Iun 2009   •   00:00

Lumea "se apropie" de o alertă pandemică maximă privind gripa porcină A(H1N1), de nivel 6, a avertizat un oficial din Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informând despre "primele semne" ale unei propagări autonome a virusului în afara continentului american, relatează AFP.



Sunt observate "primele propagări" ale virusului A(H1N1) în populaţia unor ţări situate în afara continentului american, a declarat doctorul Keiji Fukuda. Directorul general adjunct al OMS a citat în special Marea Britanie, Japonia, Chile şi Australia.

"Totuşi, ne aşteptăm în continuare la o activitate într-adevăr răspândită (a virusului) în rândul populaţiei acestor ţări", a adăugat el. "La nivel mondial, credem că suntem în faza cinci (în vigoare de la 29 aprilie, semnalând o pandemie "iminentă", n.red.), dar ne apropiem de faza şase" de alertă pandemică maximă, a comentat doctorul Fukuda.
Mediafax

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă