Din cura de fructe de sezon nu trebuie sa lipseasca parfumatul pepene galben.
STELUTA INDREI
"Se consuma miezul carnos, zemos, parfumat, dulce si inviorator, fie crud, fie sub forma zaharisita sau sub forma de dulceata", recomanda dr. Ovidiu Bojor in volumul "Pledoarie pentru viata lunga".
RECOMANDARI TERAPEUTICE. Pepenele galben nu se bucura de o valoare terapeutica deosebita care sa-l faca recomandat in vreo afectiune, asa cum este cazul pepenelui verde.
In schimb, pepenele galben este un laxativ natural foarte eficient. Dar, atentie, nu il consumati in cantitati mari pentru ca veti cadea in extrema cealalta: pepenele galben va deveni greu digerabil. Pentru combaterea constipatiei este mai bine sa beti suc proaspat din pepene galben. Pe langa faptul ca favorizeaza digestia, pepenele galben mai este recomandat persoanelor anemice, celor care sufera de litiaza urinara, hemoroizi, reumatism si tuberculoza pulmonara. Insa retineti ca aceste indicatii se fac numai ca terapie adjuvanta asociata tratamentului alopat. Decoctul preparat dintr-o lingurita de seminte pisate de pepene galben la o cana cu apa se recomanda ca expectorant in cazurile de tuse sau impotriva starilor de voma.
CONTRAINDICATII. Persoanele care sufera de diabet nu au voie sa consume pepene galben din cauza continutului mare in zahar.
Citește pe Antena3.ro