Se minuneaza unii pacienti, veniti pentru prima data la un cabinet de homeopatie, de ce sunt intrebati de medicul homeopat daca plang la cinematograf, daca simt o usurare cand plang si daca plang si la bucurie, in ce pozitie dorm si ce viseaza etc.
FLORIN CONDURATENU - Pulsul medicinei
Intrebarile nu sunt o aiureala, homeopatii cauta astfel sa schiteze configuratia personalitatii pacientului. In functie de aceste caracteristici ale personalitatii, dar luand in considerare si unele simptome fizice (precum daca bolnavul simte frig pe spate), se aleg cele mai potrivite remedii homeopate, facute din plante, veninuri, minerale. Medicul homeopat cauta sa descopere cate repere de lupta cu boala mai are pacientul respectiv si asta pentru a stabili daca aceste resurse mai pot raspunde la stimulii homeopatiei.
Doctor Gheorghe Bungetzianu, presedintele de onoare al Societatii Romane de Homeopatie, explica printr-un exemplu ca homeopatia nu-si propune sa atace bacilul Koch, care a provocat TBC-ul, ci homeopatul se preocupa de starea organismului care a permis atacul TBC-ului.
Remediile homeopate actioneaza asupra slabiciunii, subrezeniei organismului. Ele actioneaza cel mai eficient in bolile functionale, in cefalee si durerile menstruale, in arsuri digestive, in mahmureala dupa chef, in bila lenesa, in calculii biliari, rezolva 60% din constipatiile cronice rebele etc. Homeopatia este insa limitata in rezultate cand sunt leziuni ale tesuturilor, desi in cancere, dupa extirparea tumorilor, homeopatia este utila, fiindca stimuleaza imunitatea sa curete organismul de celulele rele. Homeopatia se straduieste sa echilibreze organismul si sa-l mobilizeze la lupta impotriva bolilor. Unii se intreaba ce efect are acea agitare puternica a flacoanelor unde s-au diluat foarte mult substantele homeopatice. Prin aceasta agitare, remediilor li se imprima informatia, iar efectul benefic al homeopatiei se exercita si prin actiunea informatiei imprimate solutiilor foarte diluate.Citește pe Antena3.ro