x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Pledoarie pentru Fundeni

Pledoarie pentru Fundeni

de Jurnalul National    |    22 Aug 2007   •   00:00
Pledoarie pentru Fundeni

Majoritatea angajaţilor nu sunt de acord cu dezmembrarea Institutului Clinic Fundeni (ICF), se precizează in dreptul la replică semnat de dr. Constantin Nicolae Popa, managerul acestui spital.

Dezacordul conducerii ICF vizează proiectul de infiinţare a Institutului de Boli Renale pe platforma Fundeni. Declaraţia a fost făcută de prof. dr. Ionel Sinescu intr-un interviu publicat de Jurnalul Naţional.

In dreptul la replică se menţionează printre altele că "performanţele se apreciază prin indicatori obiectivi ce pot fi comparaţi. Ei sunt cumulativi, sunt calitativi şi cantitativi şi reflectă toate rezultatele inclusiv medicale, financiare, organizatorice. Centrul de Urologie este incorect şi subiectiv apreciat ca fiind «cel mai performant» din ICF. In acest sens pledează cel puţin trei argumente obiective:

1 NU are cel mai mare număr de pacienţi internaţi pe an din ICF, resursele financiare fiind direct proporţionale cu acest indicator.
2 Urologia, ca şi alte specialităţi chirurgicale, consumă mult mai mulţi bani comparativ cu specialităţile cu profil medical, lucru de altfel firesc prin specific.
3 Numărul de operaţii pe un semestru este de pănă la 3.000. Indicele de complexitate al cazurilor este cuprins intre 0.4 şi 1.0, nefiind un indice performant şi de el depinzănd finanţarea unei secţii.

Divizarea spitalului ar insemna (oferim doar foarte puţine argumente din cele existente):

  • existenţa pe acelaşi etaj sau pe etaje intercalate a două spitale;
  • nemulţumirea pacienţilor prin creşterea procedurilor birocratice;
  • sistarea activităţii şi finanţării ICF pe o perioadă lungă de timp.
  • incapacitatea utilizării structurilor comune: radiologie, laboratoare, camere gardă urgenţe, anatomie patologică etc.

Intr-o şedinţă a Comitetului Director al ICF din 08.08.2007 s-a votat in unanimitate impotriva scindării datorită gravelor prejudicii suportate de bolnavi şi intregul institut. Marea majoritate a şefilor de secţii, laboratoare şi medicii spitalului nu au fost de acord cu dezmembrarea, existănd memorii semnate cu motivaţiile lor".
Dr. Constantin Nicolae Popa
Manager Institutul Clinic Fundeni



×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă