x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Premieră în România: Operaţie de înlăturare a migrenelor

Premieră în România: Operaţie de înlăturare a migrenelor

29 Apr 2010   •   00:00

Prima operaţie de înlăturare a migrenelor a fost efectuată joi la o clinică din Timişoara, condusă de prof. univ. dr. Tiberiu Bratu, pacientul fiind un bărbat din Arad.
Conform Rompres, medicul care a efectuat intervenţia chirurgicală este Thomas Muehlberger, estetician la Centrul de Chirurgia Migrenei din Berlin.

"Timp de 10 ani, pacientul suferea de dureri mari de cap, care nu cedau la nici un tratament medicamentos. Aceasta este prima operaţie realizată în România şi face parte din cadrul Congresului de Chirurgie Reconstructivă a Sânului, eveniment care a adus la Timişoara nume mari din chirurgia plastică mondială", a spus Tiberiu Bratu.

Potrivit chirurgului român, pacientului îi este injectată o soluţie botox în zona frunţii, cu câteva săptămâni înainte de intervenţie, după care se face o incizie în cuta pleoapelor, prin care este îndepărtat muşchiul de deasupra sprâncenelor. Sunt tăiate, apoi, părţi din nervul trigemen pentru a crea efectul de uşurare, a explicat Bratu.
O astfel de operaţie durează circa o oră şi se realizează sub anestezie generală, costurile ajungând la circa 4.000 de euro. Dacă în Germania astfel de intervenţii se fac curent la pacienţii care suferă de migrene, pentru România operaţia a fost o premieră.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă