x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Programele de sanatate, subfinantate

Programele de sanatate, subfinantate

de Magda Marincovici    |    27 Iul 2005   •   00:00
Programele de sanatate, subfinantate

S-au epuizat fondurile destinate medicamentelor eliberate prin programele nationale de sanatate, fiind in pericol pacientii transplantati, cu boli psihice, tuberculoza,unele forme de cancer etc. Si fondurile pentru medicamente compensate si gratuite alocate pe luna iulie se apropie de sfarsit. In judetul Covasna, cea mai mare parte a farmaciilor si-au epuizat banii, situatia complicandu-se pe zi ce trece si in Bucuresti. Profesorul doctor Dumitru Lupuleasa (foto), presedintele Colegiului National al Farmacistilor, este de parere ca, fiind rapid semnate actele aditionale pentru luna august, se evita pericolul ca in prima saptamana din viitoarea luna sa apara sincope in eliberarea retetelor.

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Cristian Vladescu, a precizat ca debolcarea celor 1.200 de miliarde de lei se face prin ordonanta de urgenta. Casele judetene de asigurari de sanatate au inceput semnarea actelor aditionale la contractele cu farmacistii, pentru urmatoarele cinci luni. Raman insa neacoperite financiar programele nationale de sanatate de care atarna practic viata multor persoane.

DATORII. Potrivit presedintelui CNAS, se vor achita unele dintre datoriile acumulate pana la 1 ianuarie 2005 de catre farmaciile din ambulator. Suma alocata pentru prima transa de datorii, din totalul celor peste 6 mii de miliarde de lei, reprezinta aproximativ 1.500 de miliarde lei.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă