x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Pulsul medicinei - Statul pe scaun face buba

Pulsul medicinei - Statul pe scaun face buba

de Florin Condurateanu    |    18 Iun 2008   •   00:00

Care sînt factorii în măsură a favoriza apariţia hemoroizilor? Alimentaţia care irită, bogată în condimente, şi care duce la constipaţie, adică alimente sărace în fibre nedigerabile, cu prea puţine legume şi fructe. Alt factor care înlesneşte boala hemoroidală este sedentarismul: prea mult stat pe scaun sau statul prelungit în picioare.



Care sînt factorii în măsură a favoriza apariţia hemoroizilor? Alimentaţia care irită, bogată în condimente, şi care duce la constipaţie, adică alimente sărace în fibre nedigerabile, cu prea puţine legume şi fructe. Alt factor care înlesneşte boala hemoroidală este sedentarismul: prea mult stat pe scaun sau statul prelungit în picioare. O influenţă în apariţia hemoroizilor vine şi de la factorii ereditari, căci se moşteneşte o anume slăbiciune a ţesuturilor ce susţin vasele din zona anală.

Doctor Aurel Tonea de la Clinica de transplant hepatic şi chirurgie generală Fundeni, coordonată de prof. dr Irinel Popescu, explică modalităţile de a trata boala hemoroidală. Există măsuri menite să evite apariţia şi crizele de hemoroizi. Astfel, pacientul trebuie să elimine constipaţia. Să mănînce cît mai multe legume şi fructe, bogate în fibre celulozice care nu se digeră, constituind un balast în colon. Aşa omul este obligat să aibă mişcări mai viguroase pentru eliminarea fecalelor. Pentru eliminarea constipaţiei trebuie să bea 2,5 litri de lichide pe zi.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă