x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Recomandări ale Ministerului Sănătăţii

Recomandări ale Ministerului Sănătăţii

22 Ian 2010   •   00:00

În această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute, Ministerul Sănătăţii face următoarele recomandări populaţiei:
  
1.  Să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig.  În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protectie adecvate -căciuli, mănuşi etc.
  
2.  Să consume alimente bogate în proteine şi grăsimi nesaturate, fructe, legume şi să evite consumul bauturilor alcoolice. 
  
4. Să acorde o atenţie specială copiilor - evitarea situaţiilor în care aceştia sunt lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate, evitarea transporturilor pe distanţe lungi în vehicule fără posibilităţi de climatizare şi neechipate corespunzător.
  
5. Persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, trebuie să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creeaza premisele decompensării în condiţii de temperaturi scăzute.
  
6. Încălzirea corespunzătoare a locuinţelor şi a spaţiilor închise de locuit şi evitarea utilizării instalaţiilor improvizate, care pot duce la intoxicaţii cu monoxid de carbon.
  
7. Să evite expunerea prelungită a mâinilor şi picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături (în acest caz, trebuie evitată automedicaţia şi este recomandată consultarea unui medic). 

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă