x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Relaxare - Faceti sauna in zilele friguroase!

Relaxare - Faceti sauna in zilele friguroase!

17 Noi 2004   •   00:00

In sezonul rece, sauna este metoda ideala pentru eliminarea oboselii, a stresului si a toxinelor. Obicei finlandez de peste 2000 de ani, sauna se practica intr-o cabina din lemn, cu aer cald care ajunge la temperatura de circa 80 de grade Celsius.

Click pentru a mari imaginea
METODA. Trei sedinte de sauna a cate 15 minute fiecare va vor aduce buna dispozitie in sezonul rece
BENEFICII. Daca este practicata periodic, sauna aduce numeroase beneficii utilizatorilor: relaxare fizica si psihica datorita actiunii sedative, pofta de viata si energie, activarea circulatiei sangvine, infrumusetarea pielii.

Inainte de a intra in sauna este bine sa faceti un dus fierbinte, pentru a va obisnui cu temperatura ridicata. Trebuie sa va stergeti foarte bine cu un prosop uscat inainte de a patrunde in cabina din lemn. Scoateti-va bijuteriile si ochelarii, care se pot incalzi foarte mult si va pot arde.

In sauna veti intra numai cu un prosop infasurat in jurul corpului. Pe parcursul sedintei de sauna veti transpira abundent, de aceea trebuie sa va hidratati la iesirea din cabina. Relaxati-va un sfert de ora infasurati intr-o patura, apoi reluati sauna. Repetati operatiunea de trei ori, dupa ultima sedinta fiind recomandat un dus.

CONTRAINDICATII. Chiar daca sauna este apreciata pentru stimularea circulatiei sangvine si eliminarea toxinelor, trebuie sa cereti sfatul medicului cu privire la capacitatea dumneavoastra de a suporta caldura din acest mediu. Vasodilatarea provocata de caldura poate declansa accelerarea batailor inimii, ceea ce reprezinta un pericol pentru persoanele cu afectiuni cardiovasculare. Asadar, sauna este contraindicata in cazul tulburarilor de circulatie sangvina. In plus, sauna este dusmanul cuperozei si varicelor. (Steluta Indrei )

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă sauna