x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Rujeolă: În România ca în Anglia

Rujeolă: În România ca în Anglia

de Magda Marincovici    |    12 Apr 2008   •   00:00

În mai multe ţări europene, în frunte cu Elveţia, se înregistrează începînd din 2007 un număr crescut de cazuri de rujeolă, avertizează Centrul European de Prevenirea şi Controlul Bolilor

În mai multe ţări europene, în frunte cu Elveţia, se înregistrează începînd din 2007 un număr crescut de cazuri de rujeolă, avertizează Centrul European de Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC). Purtătorul de cuvînt al ECDC, Ben Duncan, s-a arătat neliniştit, în condiţiile în care OMS spera ca, pînă în 2010, în Europa să fie eradicată această boală. Rujeola este foarte contagioasă, caracterizată prin febră puternică şi erupţie. Boala omoară o persoană din 1.000 de pacienţi cu rujeolă. În primul trimestru al lui 2007, pe continent, erau aproape 800 de cazuri de rujeolă, iar în aceeaşi perioadă a acestui an, s-au înregistrat 1.300 de pacienţi, a spus Duncan. El a mai adăugat că un număr mare de europeni nu au fost vaccinaţi contra rujeolei şi că în unele zone ale Europei sînt vaccinaţi sub 80% dintre copii.

ECDC subliniază că foarte pu­ţine ţări europene au atins obiectivul de 95% vaccinare, care ar asigura eradicarea bolii. Pur­tă­torul de cuvînt al ECDC a mai precizat că, în timp ce Elveţia are 14 cazuri de rujeolă la 100.000 de lo­cuitori, Anglia şi România au doar 1,6 cazuri la 100.000 de locuitori.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă