x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei SANATATE - Stirile zilei

SANATATE - Stirile zilei

14 Apr 2004   •   00:00

Informare nutritionala

Adunarea Nationala a Frantei a adoptat un amendament la proiectul legii privind sanatatea public. Potrivit acestui amendament, industriasii care-si promoveaza produsele prin publicitate tv sa finanteze mesaje de informare nutritionala. Aceste mesaje ar trebui sa avertizeze ca in cazul consumului excesiv sanatatea copiilor este in pericol. De asemenea, mesajele de informare nutritionala ar difuzate pe acelasi canal tv si in aceleasi conditii orare ca si publicitatea la produsul respectiv.

Boala virala

De la inceputul anului, 634 de persoane au murit in Indonezia din cauza unei boli virale transmise de tantari. Anuntul a fost facut de ministrul Sanatatii, care a mai declarat ca mai mult de 54.000 de persoane au fost infectate cu aceasta boala, pentru care nu exista nici un medicament, nici un vaccin. Epidemia nu s-a terminat, insa a depasit un punct maxim al evolutiei.

Date contradictorii

Barbatii cu activitate sexuala intensa nu prezinta risc de cancer de prostata, dimpotriva, el ar putea sa se reduca. Este concluzia unui studiu realizat in SUA, pe 30.000 de barbati, publicat saptamana trecuta in revista Asociatiei medicale americane. Recentul studiu contrazice opiniile unui set de alte studii care sustineau contrariul, ca pericolul acestei forme de cancer creste in cazul barbatilor cu multiple raporturi sexuale sau care se masturbeaza frecvent.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă