x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei SANATATE - Stirile zilei

SANATATE - Stirile zilei

07 Apr 2004   •   00:00

Sarbatori in siguranta

Pentru a nu avea probleme de sanatate in perioada Sarbatorilor Pascale e necesar sa respectati cateva masuri atunci cand faceti cumparaturi. Carnea si produsele din carne, produsele congelate trebuie cumparate ultimele si puse la frigider imediat ce ati ajuns acasa, separat de celelalte alimente. De asemenea, nu cumparati nici un aliment fara a consulta foarte atent eticheta cu termenele de valabilitate.

Maladia Parkinson

In premiera, la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucuresti au fost efectuate primele implanturi de neurostimulatoare pentru terapia maladiei Parkinson. O echipa de medici romani, impreuna cu prof. dr. Francois Alesch, seful Departamentului de Neurochirurgie Functionala al Universitatii de Medicina din Viena, timp de trei zile (6, 7, 8 aprilie) au realizat aceste interventii. In tara noastra sunt inregistrate 30.000 de persoane cu aceasta boala.

Medici americani in Romania

O echipa alcatuita din sase specialisti americani in cardiologie interventionala si cardiologi romani vor aplica tratamente specifice la Centrul Clinic de Urgente de Boli Cardiovasculare al MapN, in cadrul unui schimb de experienta. Echipa romăno-american" va trata căte opt bolnavi pe zi si chiar mai mult, in functie de complexitatea diagnostiului. Americanii au adus materiale in valoare de 170.000 de dolari.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă