x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei SANATATE - Stirile zilei

SANATATE - Stirile zilei

03 Apr 2004   •   00:00

Implant de cristalin artificial

Societatea Romăna de Oftalmologie a organizat ieri o transmisiune in direct a opt interventii pe segmentul posterior si anterior al globului ocular, efectuate in Clinica de Oftalmologie a Spitalului Clinic de Urgenta Militar Central de catre echipe de chirurgi oftalmologi din Romania, Franta, Grecia si Italia. Pacientilor li s-a implantat in premiera nationala unicul cristalin artificial (produs in SUA) care asigura protectia retinei fata de actiunea fototoxica a radiatiei albastre din spectrul luminii naturale si artificiale.

Gena legata de autism

Cercetatorii americani au identificat doua variante ale aceleiasi gene, care ar putea dubla riscurile de aparitie a autismului, conform unui studiu aparut in revista americana de psihiatrie. Aceasta gena este destul de frecventa, dar nu poate declansa singura maladia. Descoperirea ii va putea ajuta pe cercetatori sa stabileasca tratamente contra autismului.

Gripa aviara se extinde

Virusul H7 al gripei aviare s-a extins dincolo de regiunea cu risc maxim, adica in vestul Canadei, a anuntat Agentia canadiana de Inspectie a Alimentelor. Institutia a confirmat prezenta virusului intr-o a saptea ferma de pe valea fluviului Fraser, la est de Vancouver. Ferma a fost plasata luni in carantina. Riscurile pentru sanatatea oamenilor raman reduse.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă