x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei SANATATE - Stirile zilei

SANATATE - Stirile zilei

31 Mar 2004   •   00:00
„Chirurgia ficatului"

Azi, la sediul Facultatii de Medicina din Bucuresti, profesorul doctor Irinel Popescu isi lanseaza volumul „Chirurgia ficatului". Lucrarea este rodul experientei reputatului chirurg, de numele caruia se leaga transplantul hepatic, interventie chirurgicala realizata in premiera in tara noastra de prof. dr. Irinel Popescu. Gratie interventiilor de acest tip, prof. dr. Irinel Popescu a reusit performanta de a oferi multor pacienti bucuria de a se naste a doua oara.

Un inamic redutabil

Un roman moare la fiecare 10 minute printr-un accident vascular cardiac sau cerebral, numarul deceselor prin aceste afectiuni dublandu-se practic in ultimul deceniu. Situatia este alarmanta, deoarece varsta la care apar aceste accidente provocate de aterotrompza tinde sa scada sub 40 de ani. In perioada 2-3 aprilie are loc la Bucuresti Conferinta Nationala de Aterotromboza, cu participare internationala, care are ca scop stabilirea de strategii de combatere a bolii.

Mai putine pilule!

Aproape jumatate din medicamente sunt folosite in mod gresit ceea ce poate avea consecinte grave si in unele cazuri poate fi cauza unor decese a afirmat, luni OMS. In Statele Unite, reactiile adverse provocate de utilizarea eronata a medicamentelor constituie una din cele sase cauze principale de mortalitate. La scara mondiala, prescrierea de antibiotice se justifica decat in 50% dintre cazuri, sustine OMS.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă