x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei SANATATE - Stirile zilei

SANATATE - Stirile zilei

27 Mar 2004   •   00:00
Personalitatea juridica a fatului

Republicanii din Senatul american au adoptat un text care recunoaste persoanalitatea juridica a fatului. Textul prevede in mod expres ca, daca este comisa o crima asupra femeii gravide, autorul va fi responsabil pentru un dublu delict: asupra femeii si a fatului. Proiectul urmeaza a fi supus atentiei presedintelui SUA. Textul nu beneficiaza de sustinerea democratilor.

Atentie la sinucideri!

Potrivit unui studiu, rata suicidului este de 17,3 la 100.000 de soldati americani, aflati in Irak, comparativ cu 12,8 la nivelul ansamblului armatei. Studiul a fost comandat de medicul sef al armatei, dupa o serie de sinucideri inregistrate in iulie anul trecut. Numarul victimelor este totusi inferior ratei nationale la categoria americanilor intre 20 si 34 de ani, care atinge 21,5% la 100.000 de locuitori. Cea mai folosita este arma de foc, ceea ce nu pare surprinzator intr-o regiune de lupta.

Tomograf performant

La Spitalul Judetean Satu-Mare va functiona, de la mijlocul lunii mai, cel mai performant tomograf din tara. Aparatul este evaluat la 500.000 de dolari. Lucrarile de instalare a tomografului sunt aproape finalizate, iar la 1 mai aparatul va fi pus in functiune. Astfel, aparatul va putea deservi pacientii satmareni, dar si pe cei din judetele apropiate. Directorul Directiei de Sanatate Publica, Dorel Coica, a declarat ca tomograful de la Satu-Mare este cel mai performant din Romania.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă