x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei SANATATE - Stirile zilei

SANATATE - Stirile zilei

25 Mar 2004   •   00:00
Herpesul genital

Multe persoane nu stiu ca sunt bolnave de herpes genital, frecventa infectie cu transmitere sexuala. Virusul herpesului se transmite in timpul unui raport sexual cu o persoana infectata care prezinta leziuni herpetice pe sex sau fese sau este purtatoare a virusului fara a prezenta simptome. In 30% dintre cazurile de herpes genital, calea de transmitere a virusului o reprezinta sexul oral. Adesea, herpesul genital este confundat cu micoze, simptomele fiind apropiate, diferenta fiind ca in primul caz agentul este un virus, in al doilea o ciuperca. Dar si intr-un caz si in celalalt e necesara consultarea medicului.

Noile valori acceptate

Societatea Europeana de Cardiologie se va pronunta in curand asupra noilor valori maxime acceptate ale colesterolului. Noile valori sunt considerate mai restrictive si mai apropiate normelor americane. La persoanele sanatoase, colesterolul total nu ar trebui sa treaca de 1,9 grame/litru si de 1,75 grame/litrul de sange la persoanele suferinde de diabet sau de afectiuni ale inimii.

Asistenta pentru gravide

La sediul Policlinicii nr. 3 din Sectorul 4 se lanseaza azi „Programul de sanatate pentru femei". Potrivit directorului policlinicii, medicul Daniel Popescu, sef de lucrari, programul consta in acordarea de consultatii medicale gratuite femeilor gravide cu probleme sociale din acest sector, precum si a unui produs recomandat in cazuri de sarcina, cu efecte antianemice.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă