x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei SANATATE - Stirile zilei

SANATATE - Stirile zilei

24 Mar 2004   •   00:00
Zilnic cinci decese

Pentru combaterea tuberculozei, Institutul de Pneumologie „Marius Nasta", cu sprijinul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, lanseaza programul „Imbunatatirea capacitatii de raspuns a sistemului sanitar pentru controlul tuberculozei. In prezent, Romania este printre primele patru tari din Europa din punct de vedere al incidentei tuberculozei. Astfel, sunt raportate zilnic cinci cazuri noi de tuberculoza la copii, 82 de cazuri noi la adulti si se inregistreaza cinci decese din aceasta cauza.

Preventie prin alimentatie

Medicii sunt de parere ca prin diminuarea grasimilor animale, cresterea consumului de soia, vitamina E, seleniu, licopene, ceai verde, care contin antioxidanti putem preveni cancerul, in special cancerul de prostata. „Rolul prevenirii cancerului de prostata revine in mare masura alimentatiei. De asemenea, in scopul prevenirii sau ca adjuvant in faze incipiente sunt rcomandate suplimente nutritive.

Atentie la razele solare

Razele solare ultraviolete A (UVA) provoaca anumite modificari ale pielii, adesea foarte grave mergand pana la cancer. Cand acest tip de raze patrund in profunzime, ele sunt mai periculoase decat ultravioletele tip B. Studiile au stabilit ca UVA provoaca modificari celulare in regiunile profunde ale pielii, in timp ce UVB se concentreaza la suprafata pielii. UVA sunt implicate in procesul de imbatranire prematura a pielii.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă