x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei SANATATE - Stirile zilei

SANATATE - Stirile zilei

23 Mar 2004   •   00:00
Scaderea avorturilor

Aplicarea unui program educational adecvat a dus la scaderea numarului de avorturi in ultimii ani pe teritoriul judetului Maramures, potrivit specialistilor ginecologi de la Spitalului Judetean Baia Mare. Conform datelor furnizate de spitalele orasenesti, anul trecut, in Maramures s-au inregistrat 2.500 de avorturi, ceea ce reprezinta o scadere de 65,21% fata de anul 2000, de 37,1% fata de anul 2001 si de 12% fata de anul 2002. Dr. Gheorghe Hidecuti, seful Sectiei ginecologie din Spitalul Judetean Baia Mare, a declarat ca tot mai multe femei recurg la mijloace de contraceptie in defavoarea avortului.

Vaccinul anti-SIDA o iluzie?

Directorul de programe destinate preventiei din cadrul Natiunilor Unite de lupta contra SIDA a afirmat luni ca nu crede ca un vaccin eficient contra HIV ar putea fi posibil in urmatorii zece ani. Peter Piot, un reputat crecetator in medicina, sustine ca autoritatile nu ar trebui sa-si puna sperantele intr-un vaccin ca solutie rapida contra SIDA. Cercetatori din Italia, Germania, Africa de Sud, Statele Unite, Thailanda incearca sa descopere un vaccin miraculos. „Nu sunt foarte optimist asupra acestor incercari", a declarat oficialul ONU.

Au izolat virusul ucigas

Cercetatorii olandezi au anuntat in revista „Nature Medicine" ca au identificat un virus necunoscut, din familia agentilor provocatori ai pneumoniei atipice, care insa ar fi foarte raspandit. Acest virus, al patrulea coronavirus cunoscut la om, botezat HcoV-NL63, este responsabil de SRAS - sindromul respirator acut sever, care in perioada 2002-2003 a imbolnavit 8.462 de persoane, din care 916 au decedat, majoritatea victimelor fiind din zona Chinei continentale.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă