x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei SANATATE - Stirile zilei

SANATATE - Stirile zilei

20 Mar 2004   •   00:00
Transplant multiplu

Chirurgii americani au transplantat opt organe unui bebelus. Micutul pacient se numeste Alessia Di Matteo, are sapte luni si jumatate si a primit aproape toate organele vitale in cursul unei interventii chirurgicale dificile. Medicii de la Centrul medical Jackson Memorial al Universitatii din Miami au precizat ca operatia este o premiera mondiala. Alessia, originar din localitatea italiana Genes, s-a nascut cu o deficienta congenitala care impiedica functionarea normala a stomacului, intestinelor si rinichilor.

11 retete intr-o luna

Un barbat de 86 de ani a primit in cursul unei luni 11 prescriptii medicale din partea mai multor medici pentru un singur diagnostic. Directorul Casei Judetene a Asigurarilor de Sanatate Iasi, Vasile Cepoi, a declarat ca a fost surprins cand a aflat ca un bolnav a primit medicamente in valoare de peste 16 milioane de lei in decursul unei singure luni.

S-au imbolnavit in spitale

180 de persoane s-au imbolna vit pe paturile spitalelor din judetul Vrancea in anul 2003, majoritatea facand infectii urinare deoarece purtau sonde, a declarat seful compartimentului de Epidemiologie din cadrul Directiei Judetene de Sanatate Publica, medicul Marina Maiorov. Aceasta a precizat ca in Spitalul Judetean s-au inregistrat cele mai multe cazuri.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă