x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei SANATATE - Stirile zilei

SANATATE - Stirile zilei

17 Mar 2004   •   00:00
Sange pentru raniti

Directorul Centrului de Transfuzie Sangvina Covasna, Berecki Mihaly, a facut apel la toti locuitorii judetului sa doneze sange pentru victimele atacurilor teroriste din Spania, carora le-au cazut victime si multi romani. Sangele colectat va fi trimis in Spania prin intermediul Ministerului Sanatatii.

Misiune suplimentara

Ministrul Sanatatii va fi presedintele Consiliului de analiza si evaluare a activitatii de medicina legala, au stabilit deputatii, la dezbaterea unei ordonante din 2001, care modifica un act normativ. Din consiliu, care se intruneste anual, mai fac parte ministrul Justitiei, ministrul de Interne, procurorul general al Parchetului de pe langa ICCJ, directorul Institutului "Mina Minovici" si directorii institutelor de medicina legala din tara.

Peste 10.000 de pacienti

Potrivit Comisiei Nationale pentru Supravegherea, Controlul si Prevenirea Cazurilor de Infectie HIV/SIDA, la ora actuala, in tara noastra se inregistreaza un numar de 10.278 de pacienti dintre care 5.599 de bolnavi HIV si 4.679 de bolnavi SIDA. Anul trecut, Ministerul Sanatatii a alocat de la bugetul de stat si bugetul Fondului National Unic de Asigurari de Sanatate aproximativ 986 de miliarde lei pentru supravegherea si controlul infectiilor HIV/SIDA.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă