x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei SANATATE - Stirile zilei

SANATATE - Stirile zilei

11 Mar 2004   •   00:00
Hepatita B si C

Cazurile cu hepatita C sunt in crestere, in conditiile in care si la nivel mondial se inregistreaza o epidemie de mari proportii (pandemie), a declarat pentru Rompres prof. dr. Emanoil Ceausu, director adjunct al Spitalului de Boli Infectioase "Victor Babes". In Romania, procentul persoanelor afectate de hepatita B este intre 7% si 10%, iar al celor cu hepatita C este de 5%-6%.

Obezitatea face ravagii

Obezitatea, cauzata de alimentatia necorespunzatoare si lipsa activitatii fizice, ar putea deveni cea mai importanta cauza a mortalitatii in Statele Unite pana in 2005. Potrivit studiului publicat de "Journal of the American Medical Association ", numarul deceselor cauzate de alcool si tabagism sunt in scadere, in timp ce obezitatea face ravagii.

Cocteil contra prostatei

In conditiile cresterii numarului barbatilor care sufera de afectiuni ale prostatei, specialistii recomanda o noua terapie. Un supliment nutritiv care contine cinci extracte din plante - palmierul pitic, urzica, strugurii ursului, licopenul si ulei de seminte de dovleac - cu influente pozitive asupra afectiunilor prostatei. Acesta reduce riscul aparitiei cancerului de prostata, amelioreaza disfunctiile sexuale si are efecte benefice asupra metabolismului hormonilor sexuali masculini. (Magda Marincovici)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă