x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei SANATATE - Stirile zilei

SANATATE - Stirile zilei

04 Mar 2004   •   00:00
Slabiti mancand

Mancati bine, variat, sanatos si totusi nu va puneti in pericol silueta. Iata ce va e permis. Carnea slaba, fiarta sau fripta, laptele batut, branzeturile degresate si desarate, iaurtul, ouale fierte tari, orezul sunt alimente pe care le puteti manca fara teama ca va ingrasati. La acestea adaugati cu generozitate: varza, conopida, dovlecei, spanac, fasole verde, mazare, bame, rosii, ardei gras, sfecla, castraveti, morcovi. La desert, ghiftuiti-va cu fructe, mai putin insa cu struguri si nuci!

Normal: 13/8

135/85 mmHg - sau cum spunem in mod obisnuit 13 maxima si 8 minima - sunt valorile normale ale presiunii arteriale, indiferent de varsta. Peste aceste valori vorbim de hipertensiune arteriala. Precizarea este foarte importanta, deoarece persista inca ideea periculoasa ca se pot admite ca fiind normale valori peste 13/8, o data cu inaintarea in varsta.

Rosul unghiilor la copii

Obiceiul rosului unghiilor nu trebuie neglijat. Parintilor le revine misiunea de a merge rapid la psihiatru cu copilul care isi roade unghiile, pentru a evita pericolul ca gestul sa devina definitiv. Psihiatrii spun ca incercarile de a dezbara copilul de acest gest prin ungerea degetelor cu usturoi sau ceapa etc. sunt gresite si nu fac decat sa se piarda timp pretios.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă