x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei SANATATE - Stirle zilei

SANATATE - Stirle zilei

13 Mar 2004   •   00:00
Doua sectii noi la „Oncologic"

La Institutul Oncologic din Bucuresti (IOB) au fost inaugurate doua sectii noi: chimioterapie cu spitalizare de o zi si radioterapie metabolica, a anuntat prof. dr. Rodica Anghel, directorul IOB. De asemenea, a fost modernizata biblioteca IOB, „destinata medicilor si studentilor care se pregatesc in domeniul oncologiei, dar si informarii bolnavilor", a declarat secretarul general al Societatii de Senologie, dr. Daniel Popescu. Acestea au fost realizate in parteneriat public-privat cu Fundatia Renasterea, care are ca scop principal prevenirea si combaterea cancerului de san.

Cu robotul pe coronare

La Institutul de Boli Cardiovasculare „C.C. Iliescu", joi, vineri si sambata, au fost realizate in premiera mondiala interventii de angioplastie prin intermediul unui robot, ne-a declarat prof. dr. Cezar Macarie, directorul institutului. Robotul este un prototip si a fost adus de prof. dr. Rafi Beyar reputatul cardiolog la Medical Center Rambam Haifa (Israel). Pacientii sunt intre 38 si 60 de ani. Interventiile de acest gen sunt mai precise si protejeaza medicul de iradiere.

Medicamente pentru pensionarii saraci

Anul acesta, lista din care pot fi prescrise medicamente gratuite pensionarilor cu venituri pana la 1.400.000 de lei a fost suplimentata de la 199 de denumiri comerciale la 254. Medicamentele de pe aceasta lista sunt din productia interna. Ele se elibereaza pe baza de prescriptie medicala in tratamentul ambulatoriu. Prescrierea se poate face atat de medicul de familie, cat si de medicul de specialitate din ambulatoriu, aflat in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanaatate, in baza talonului de pensie si a actului de identitate.

(Grupaj realizat de M. Marincovici)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă