x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Şase elicoptere pentru activitatea SMURD

Şase elicoptere pentru activitatea SMURD

23 Mar 2010   •   00:00

Ministerul Sănătăţii va începe în 2010 procedura de achiziţionare a şase elicoptere destinate activităţii SMURD, care urmează să fie livrate în patru ani. Declaraţia a fost făcută marţi de către ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii PLN "La sănătate nimic nu e sănătos".

Cseke a mai declarat că noua reglementare de descentralizare a sistemului sanitar include trecerea a 370 de spitale în administrarea consiliilor locale şi judeţene, urmând să rămână în administrarea Ministerului Sănătăţii 60 de institute naţionale, spitale clinice şi de urgenţă judeţene şi din Bucureşti, precum şi câteva spitale de monospecialitate.  

El a arătat că, după descentralizare, aceste spitale vor fi finanţate de la Fondul naţional de sănătate, de la bugetul de stat pentru achiziţionarea de echipamente performante şi doar în mică parte de la bugetele locale.

Potrivit lui Cseke Attila, trebuie egalizate tarifele astfel încât să se facă aceeaşi plată "pentru vindecarea unei apendicite".
"De unde apendicita mea costă mai puţin la Salonta decât la Lehliu Gară sau mai puţin la Sibiu decât la Cluj Napoca?", a întrebat retoric ministrul Sănătăţii.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă