x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Scăpaţi de disconfortul supragreutăţii!

0
26 Noi 2011 - 21:00
Scăpaţi de disconfortul supragreutăţii!

Jurnalul de duminica va propune sa descoperiti tainele sanatatii feminine cu ajutorul volumului 'Biblia sanatatii femeii', aparut la Editura 'Curtea Veche' (2010). Cartea reprezinta un ghid esential pentru sanatatea si starea de bine a fiecarei femei, fiind un volum de referinta si nu un manual medical.

'Dr. Stephen P. Gullo, de la Institutul de Stiinte pentru Sanatate si Greutate din New York, ofera recomandarile sale persoanelor care le consiliaza cu privire la scaderea ponde­rala.

Amintiti-va ca scaderea ponderala inseamna eliberare si nu privare
E vorba despre o schimbare a perspectivei. Consumati mai pu­tine calorii si reduceti cantitatea de lipide pe care o man­cati, in spiritul eliberarii propriei per­soane de disconfortul supragreutatii pe care o sustineti in locul privarii de anumite alimente.

Cunoasteti-va comportamentul, nu doar caloriile!
Daca descoperiti ca re­cas­ti­gati constant in greutate dupa ce ati slabit, prin consumul abu­ziv al acelorasi tipuri de alimen­te, sa nu le mai cumparati, fie gasiti-le inlocuitori.

Nu uitati ca a fi slab reprezinta un talent in coordonarea vietii
Este normal sa treceti prin pe­rioade de regres, traind sen­zatia de infrangere. Dar in viitor, cand veti ajunge la varsta de 40, 50 sau 60 de ani, avand o gre­u­tate sanatoasa, nu va fi o in­tamplare, deoarece a im­ba­tra­ni corect nu reprezinta o in­tam­plare. Se va datora faptului ca v-ati imbunatatit capacitatile de control al greutatii.
In locul unui sandvis cu pa­tru felii de carne, fursecuri si bis­cuiti la masa de pranz, man­cati doar doua felii de carne si ada­ugati felii de rosie, castra­vete si spanac proaspat. Conti­nu­ati cu un fruct proaspat si un bis­cuit. In loc sa comandati pas­te cu parmezan si carne de vita intr-un restaurant italian, cereti un bol mare de supa minestro­ne, o salata si o jumatate de por­tie de paste cu sos marinat.

De fapt, un studiu a aratat ca un anumit aliment – supa de carne cu legume – oferea o senzatie de satietate celor care o consumau, incat mancau cu 100 de calorii mai putin la o masa, comparativ cu cei care incepeau cu un ghiveci de pui cu orez. Daca urmati acelasi ra­ti­o­na­ment si consumati supa la in­ceputul meselor, ati putea pier­de 4,5 kilograme pe an.

Un consum scazut de fibre poa­te fi si el util in scaderea pon­derala. Organismul va ab­sorbi mai rapid caloriile dintr-un mic dejun alcatuit din faina al­ba si zahar si va va fi foame cu­rand dupa masa. Dar caloriile dintr-un bol cu cereale integrale fara adaos de zahar absorb mai lent si va veti simti satula mai mult timp. Acelasi lucru este va­la­bil pentru fibrele continute in alte alimente. Fibrele mai sunt utile si la eliminarea altor ali­mente din organism, inainte ca acestea sa reuseasca sa le ab­soarba. Pentru fiecare gram de fibre pe care il consumati, veti absorbi cu aproximativ 4 ca­lorii mai putin decat daca ati fi conumat doar hidrati de carbon simpli.

Triplati-va aportul de fibre alimentare.
Majoritatea persoanelor consuma 13 grame de fibre zilnic. Dar daca mancati de trei ori aceasta cantitate – 40 g – ati putea bloca absorbtia de 160 de calorii pe zi.
Incepeti cu ceva consistent.
Un studiu a aratat ca persoanele care mancau terci de ovaz bogat in fibre la micul dejun consumau cu 30% mai putine calorii la pranz, compa­rativ cu cei care consumau fulgi de porumb.

Consumati fasole.
Fasolea boabe reprezinta o modalitate extraordinara de a obtine fibre utile impotriva lipidelor, astfel incat puteti adauga la salate, supe, sosuri chilli si alte meniuri. Chilli contine apro­xi­mativ 10 grame de fibre pe portie, salata de fasole boabe cu otet balsa­mic are 12,5 grame, iar fasolea rosie si orezul brun contin 18 grame.'

Citeşte mai multe despre:   sănătatea familiei

 



Mai multe titluri din categorie

Anticorpii la COVID-19 persistă în organism cel puțin 8 luni după infectare

Anticorpii la COVID-19 persistă în organism cel puțin 8 luni după infectare
Anticorpii dezvoltați în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2 persistă în organism cel puțin 8 luni în majoritatea cazurilor, arată un studiu realizat de spitalul San Raffaele dn Milano şi de Institutul Su...

Clinica Eliade, specialişti în medicina integrativă: "Abordarea holistică aduce rezultate eficiente"

Clinica Eliade, specialişti în medicina integrativă: "Abordarea holistică aduce rezultate eficiente"
Tratamentele holistice s-au evidențiat în ultimul deceniu pentru că sunt eficiente. Filosofia medicinei integrative este aceea că omul trebuie privit ca un întreg: corp, minte, spirit. Dacă problema de la care p...

Pandemia de COVID-19 crește riscul de obezitate la copii

Pandemia de COVID-19 crește riscul de obezitate la copii
Pandemia de COVID-19 crește riscul de obezitate la copii, avertizează Biroul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Raportul arată că închiderea școlilor și grădinițelor, cu des...

60% dintre pacienții spitalizați cu COVID-19 au prezentat simptome și după șase luni

60% dintre pacienții spitalizați cu COVID-19 au prezentat simptome și după șase luni
La șase luni de la infectarea cu virusul SARS-CoV-2, circa 60% dintre pacienții spitalizați manifestă cel puțin un simptom de  oboseală, dureri sau greutăţi în respiraţie, arată un studiu...

Tartrul deschide calea cariilor şi parodontozei

Tartrul deschide calea cariilor şi parodontozei
L-am întrebat pe un mare profesor de medicină stomatologică când omul va merge la dentist fără spaima durerii, ca la frizer. A răspuns: atunci când va face controale la stomatolog la 6 luni.   Așa...

Când va începe vaccinarea anti COVID-19 a copiilor între 12 și 15 ani

Când va începe vaccinarea anti COVID-19 a copiilor între 12 și 15 ani
Vaccinarea anti COVID-19 a copiilor cu vârste între 12 și 15 ani va începe după ce Agenția Europeană a Medicamentului (AEM) va autoriza administrarea dozelor la aceștia, a anunțat Valeriu Gheorghiță,...

Autorităţile din Marea Britanie recomandă limitarea vaccinului AstraZeneca la persoanele peste 40 de ani

 Autorităţile din Marea Britanie recomandă limitarea vaccinului AstraZeneca la persoanele peste 40 de ani
Autorităţile din Marea Britanie recomandă limitarea vaccinului AstraZeneca la persoanele peste 40 de ani, după raportarea a 242 de cazuri de cheaguri de sânge. Totodată, Comitetul ştiinţific care...

Când va începe testarea pentru COVID-19 în farmacii

Când va începe testarea pentru COVID-19 în farmacii
Ordinul privind testarea pentru COVID-19 în farmacii va fi publicat în Monitorul Oficial în aceste ziile, potrivit ministrului Sănătății,  Ioana Mihăilă. Testele antgen vor fi livrate...

Consumul excesiv de sare afectează sistemul imunitar

Consumul excesiv de sare afectează sistemul imunitar
Consumul mare de sare afectează sistemul imunitar prin scăderea energiei, arată un studiu publicat în revista Circulation. Clorura de sodiu folosită în exces la prepararea mâncării provoacă hpertensiune...

Cele mai răspândite mituri despre implanturile dentare, demontate de medicul Octavian Munteanu

Cele mai răspândite mituri despre implanturile dentare, demontate de medicul Octavian Munteanu
Conform raportului studiului publicat de European Association of Osseointegration (EAO), care vizează identificarea tendințelor viitoare în implantologia europeană până la 2030, cererea pacienților pentru...

Producătorii vaccinului Pfizer/BioNTech anunță sfârșitul pandemiei de COVID-19

Producătorii vaccinului Pfizer/BioNTech anunță sfârșitul pandemiei de COVID-19
Fondatorii companiei germane BioNTech, care a dezvoltat împreună cu societatea americană de medicamente Pfizer vaccinul Cominarty împotriva virusului SARS-CoV-2, estimează că pandemia va dura până la...
Serviciul de email marketing furnizat de