x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Semnal - Anorexia, jos de pe scena

Semnal - Anorexia, jos de pe scena

de Andrada Floria    |    04 Dec 2006   •   00:00

Moartea manechinului anorexic de 21 de ani Ana Carolina Reston a readus in actualitate obsesia modelelor de top de a fi foarte slabe. Nume mari ale modei internationale s-au mobilizat pentru a lupta impotriva anorexiei, o boala care afecteaza majoritatea manechinelor.

Moartea manechinului anorexic de 21 de ani Ana Carolina Reston (foto) a readus in actualitate obsesia modelelor de top de a fi foarte slabe. Nume mari ale modei internationale s-au mobilizat pentru a lupta impotriva anorexiei, o boala care afecteaza majoritatea manechinelor. Organizatorii "Saptamanii modei" de la Sao Paolo, cel mai important eveniment de moda din America Latina care va avea loc in ianuarie 2007, vor lansa o campanie educativa pe tema anorexiei. Campania va consta in difuzarea de informatii legate de anorexie pe site-ul evenimentului.

Deja au aparut primele reactii. In Spania, cea mai mare parte a agentiilor de modele isi vor supune manechinele la controale medicale care sa stabileasca starea de sanatate a acestora. In Italia, ministrul Tineretului si Sportului a cerut realizarea unui "cod etic". El va fi pus la punct impreuna cu stilistii si va prevedea solutii de combatere a anorexiei.

MODELE. Brazilianca Ana Carolina Reston, care cantarea doar 40 kg, este al doilea manechin care a decedat din cauza anorexiei in ultimele luni. In august, un alt model de top care suferea de o tulburare alimentara, Luisel Ramos, din Uruguay, a decedat in urma unui atac de cord suferit in timpul unui show. Cele doua tragedii i-au determinat pe creatori celebri, printre care Giorgio Armani, sa ceara retragerea de pe podiumul de prezentare a manechinelor sub greutatea normala.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă