x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Starea de igiena - Coletina si Polizu, amendate

Starea de igiena - Coletina si Polizu, amendate

03 Feb 2007   •   00:00
Starea de igiena - Coletina si Polizu, amendate

Coridoare, blocuri alimentare si spalatorii pline de mizerie, personal medical care nu respecta conditiile minime de igiena. Este ceea ce a adunat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, in timpul controalelor neanuntate la Spitalul Colentina si la IOMC Polizu din Bucuresti, insotit de o echipa a Inspectiei Sanitare de Stat. Pentru a nu exista dubii cu privire la alegerea unui spital sau altuia, ministrul a tras la sorti primele doua institutii medicale. Amenzile au totalizat 23.800 RON, sumele urmand a fi platite chiar din buzunarul celor responsabili, de la managerul de unitate si pana la asistenta-sefa sau farmacista. Managerul si angajatii Spitalului Colentina au primit patru amenzi in valoare totala de 10.000 RON, iar la Polizu s-au dat sase amenzi care insumeaza 13.800 RON. Amenzi a primit si personalul medical care fie nu a avut echipament adecvat de protectie in momentul controlului, fie nu respecta reguli elementare de igiena: maini curate, interdictia de a purta bijuterii sau de a-si vopsi unghiile.

CURATENIE. "La Colentina am constatat multa mizerie. Firma care se ocupa de curatenia spitalului nu-si face datoria, ceea ce inseamna ca managerul spitalului nu o controleaza serios", a semnalat ministrul Nicolaescu. La Polizu, curatenia se efectueaza cu personalul propriu al spitalului, insa ministrul a semnalat nereguli igienico-sanitare in farmacia si in blocul alimentar al maternitatii.

"Managerii primesc foarte multi bani. Trebuie sa munceasca pentru ei. Le-am recomandat sa stea mai putin in birou si mai mult in spital, sa vada care sunt problemele din unitatea sanitara pe care o conduc", a declarat ministrul Nicolaescu.

Controalele vor continua in toate spitalele din Romania cu ajutorul Inspectiei Sanitare de Stat si al autoritatilor judetene de sanatate publica, a avertizat ministrul. (Oana Antonescu)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă