x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Ştiri pe scurt

25 Feb 2009   •   00:00

25 februarie 2009



CALCIUL ŞI CANCERUL
Calciul reduce riscul cancerului la colon şi al altor tumori ale tubului digestiv, potrivit unui studiu realizat în SUA, publicat în revista americană Archives of Internal Medicine. La acest studiu, care a durat şapte ani şi care a fost realizat de cercetătorii de la Institutul Naţional de Oncologie din Statele Unite, au participat 293.907 bărbaţi şi 198.903 femei, cu vârste între 50 şi 71 de ani. Atât în cazul bărbaţilor, cât şi al femeilor, consumul de produse lactate, de alte alimente bogate în calciu şi de suplimente cu calciu a fost asociat cu o scădere a riscului de apariţie a cancerului la nivelul tubului digestiv.

CRISTI MINCULESCU
Costurile transplantului de ficat în cazul lui Cristi Minculescu, vocalul trupei Iris, efectuat în Germania, vor fi suportate din Fondul Naţional de Asigurări de Sănătate,
a anunţat ministrul Sănătăţii, Ion Bazac. Cristi Minculescu, vocalul trupei Iris, a fost în Germania în prima jumătate a lunii februarie, pentru a efectua o serie de analize în vederea unui transplant de ficat. Cristi Minculescu (50 de ani) suferă de o boală ereditară, polichistică hepato-renală, moştenită de la tatăl său. Cosmin Nicoară, managerul trupei Iris, spune că "cel mai probabil el va primi donaţie de organ de la soţia sa, Rodica Minculescu".

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă