x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Ştiri pe scurt

28 Mar 2009   •   00:00

28 martie 2009



RISC
Cine bea ceai fierbinte are un risc dublu de a dezvolta cancer esofagian, arată un studiu al cercetătorilor iranieni, publicat recent în British Medical Journal. De asemenea, dacă îl bem în primele două minute de când este turnat în cană, riscul de cancer este mai ridicat decât dacă îl bem după patru minute.

TIROIDĂ
Persoanele care suferă de afecţiuni ale tiroidei nu sunt diagnosticate şi nici tratate corect, susţin medicii din Marea Britanie, citaţi de BBC News. Aproximativ 3% din populaţie suferă de hipotiroidie, boală care poate fi diagnosticată cu ajutorul unui simplu test de sânge şi tratată cu un hormon sintetic. Hipotiroidia apare mai des la femei.

DECIZIE
Spitalul de Urgenţă "Bagdasar - Arseni" rămâne în perioada lucrărilor de consolidare cu statutul de spital de urgenţă, a decis ministrul Ion Bazac. Pentru că s-a dispus relocarea pe o perioadă limitată a unui număr de paturi din secţiile de chirurgie plastică, recuperare şi cardiologie, la alte spitale din zonă, Ministerul Sănătăţii a solicitat Ministerului Apărării Naţionale detaşarea unui spital modular.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă