x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Stomatologie - Folositi ata dentara!

Stomatologie - Folositi ata dentara!

de Andrada Floria    |    15 Mai 2006   •   00:00

Mai mult de 60% dintre europeni isi risca sanatatea cavitatii bucale folosind tot ce au la indemana pentru a curata resturile alimentare dintre dinti, arata statisticile unui grup de cercetatori de la British Dental Health Foundation.
Printre obiectele utilizate de subiectii intervievati de dr. Nigel Carter si de colegii sai se numara surubelnitele, foarfecele, cerceii, acele si cutitele. Studiul cercetatorilor britanici a aratat, de asemenea, ca 23% dintre europeni nu folosesc nici unul dintre aceste obiecte, ba, mai mult, prefera sa nu isi curete deloc dintii, crescand astfel riscul aparitiei cariilor, gingivitelor si a respiratiei urat mirositoare.

RECOMANDARE. Analizand rezultatele studiului pe care l-a condus, dr. Nigel Carter a atras atentia ca, "in mod cert, oamenii ar trebui sa fie mai bine informati cu privire la importanta utilizarii atei dentare. Curatarea dintilor cu ata dentara trebuie sa devina o obisnuinta, deoarece cu ajutorul ei se indeparteaza resturile alimentare si placa bacteriana din locurile unde nu se ajunge cu periuta de dinti". In lipsa atei dentare, stomatologul recomanda folosirea scobitorilor, special realizate in scopul curatarii resturilor dintre dinti. "Ideea ca un procent atat de mare din populatie isi distruge dintii si gingiile folosind orice are la indemana ar putea fi amuzanta. Insa problemele pe care le vor avea de suferit aceste persoane sunt extrem de serioase", arata specialistul.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă