x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Studii - Vara, mai multe infarcte

Studii - Vara, mai multe infarcte

de Magda Marincovici    |    14 Iul 2005   •   00:00

Crizele cardiace sunt mai numeroase vara decat iarna, avertizeaza doctorul Philippe Houck de la Universitatea de Temple din Texas.

Crizele cardiace sunt mai numeroase vara decat iarna, avertizeaza doctorul Philippe Houck de la Universitatea de Temple din Texas. Variatiile de presiune atmosferica ar putea fi responsabile de acest fenomen. Cercetatorii americani au studiat fenomenul, analizand buletinele meteo dintre anii 1993 si 1996. In aceasta perioada s-au inregistrat suplimentar 1.327 de infarcte.

FURTUNA. Datele arata ca crizele cardiace sunt mai numeroase in perioadele cu scaderi importante ale presiunii atmosferice. "Observatiile asupra pacientilor imi confirma ca, dupa o furtuna, creste numarul persoanelor cu tulburari ale inimii", avertizeaza dr. Philippe Houck. Cu cat presiunea coboara, cu atat riscul crizei cardiace creste.

ACCIDENT VASCULAR. Totusi, cercetatorul american este de parere ca scaderea valorilor din barometru nu poate fi singura cauza de infarct si ca mai sunt si alti factori implicati. Dr. Philippe Houck a incercat, de asemenea, sa stabileasca daca modificarile de presiune atmosferica sunt implicate in aparitia accidentului vascular cerebral. Deocamdata nu a fost observata nici o legatura.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă