x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei SUA - Boli pentru a vinde medicamente

SUA - Boli pentru a vinde medicamente

16 Iul 2005   •   00:00

Doua laboratoare farmaceutice americane s-au apucat sa inventeze boli pentru a-si vinde medicamentele, informeaza cotidianul Le Figaro.
"A plange sau a rade fara motiv este o boala. Asa considera laboratorul californian Avanir, care, «coincidenta», are un medicament tocmai potrivit pentru aceasta patologie. Un alt laborator american, Cephalon, vrea sa ne aduca la cunostinta sindromul de «somnolenta diurna excesiva», pentru care este pe cale de a obtine o substanta", se arata in articolul din cotidianul francez.

TESTE. Intre anii 2002 si 2004, laboratorul californian a intreprins mai multe teste clinice cu medicamentul care trateaza rasul si plansul. Scopul testelor a fost de a-l putea comercializa pentru a trata starile de ras si de plans incontrolabile care apar la bolnavii afectati de boli neurologice. Aceasta labilitate emotionala se intalneste la persoanele afectate de traumatisme ale craniului, de scleroza in placi sau de scleroza laterala amiotrofica - boala care afecteaza 30.000 de americani. Prof. Vincent Meininger, de la Spitalul Pitie-Salpatriere din Paris, a infirmat eficacitatea medicamentului, afirmand ca "acesti pacienti nu au nevoie de el. Producatorii aveau nevoie de un medicament pentru care cautau o boala".

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă