x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Tinereţea cu bani se ţine

Tinereţea cu bani se ţine

de Magda Marincovici    |    26 Iul 2009   •   00:00
Tinereţea cu bani se ţine

Există riscul ca persoanele care nu au acces la chi­rurgia plastică să fie ex­clu­se din societate. Pentru că societăţii îi plac tinereţea şi frumuseţea.



Doar cei "avuţi", care lasă averi în ca­binetele de chirurgie estetică, vor putea "masca" semnele trecerii timpului. Cu bani faci orice, inclusiv tinereţe şi frumu­se­ţe. Mănânci bio, îţi modelezi chipul şi tru­pul cu chirurgia estetică, programe de fitness... Astfel, tinereţea fără bă­trâneţe este semnul celor bogaţi.
Să luăm un exemplu: alimentaţia să­nătoasă. Cine are venituri sub­s­tan­ţiale îşi permite alimente bio zilnic, de­spre care ştim că sunt scumpe, dar care sunt aliatele să­nă­tă­ţii şi frumuseţii.

Lupta cu semnele vârs­tei începe pe la 50 de ani şi mai ameninţate se simt femeile. Fiecare rid este o ca­tas­trofă. Orice metodă care pro­mi­te elimi­narea ridurilor este testa­tă pe propria piele. Căutarea de noi şi noi me­tode antirid devine o obsesie. Bunica, îngerul fa­miliei care deţine va­loroase re­ţete şi re­medii dătătoare de fru­mu­se­ţe, a ieşit din decor, lăsând locul femeii care nu vrea să devină mamă-mare şi care o are ca model pe Lara Croft, prota­go­nista seriei Tomb Raider, frumoasă, in­te­ligentă, atletică, nobilă. Dar modul în care se comportă femeia cu propriul corp la­să impresia că acesta este un obiect ai­doma altora din jurul ei.

Un corp moş­te­nit cu unele imperfecţiuni, acum, poate fi co­rectat de chirurgul estetic. Aşa poţi avea un corp ideal, musculos, bine hră­nit, fardat cu cosmetice scumpe... Aşa poţi des­chide toate uşile, poţi ocupa ce­le mai înalte poziţii de conducere în com­panii prospere...  Iar corpul real, cel care îm­bă­trâneşte în mod firesc şi care nu mai răs­punde reţetelor de întinerire pro­movate de clipurile pu­blicitare, este, evi­dent, as­cuns cu mare grijă. Astfel, du­pă reparaţii în locuri esenţiale, prin gre­fe şi proteze, prezentul aparţine omu­lui frumos şi tânăr, graţie chirurgiei es­te­tice.

Asistăm la o metamorfozare în su­pe­rom, dotat cu puteri nebănuite, nea­tins de bătrâneţe, cu succes în plan pro­fesional... datorită implanturilor. Fe­no­menul este periculos. Psihologii spun că rapid trebuie să i se pună punct. Ris­cul cel mai mare este de a ne îndrepta spre eugenism şi rasism, care nu tole­rea­ză decât indivizi tineri şi perfecţi. În acest sens, specialiştii se întreabă firesc: în ce măsură această fiinţă a viitorului, fă­cut din module, mai are ceva comun cu fiinţa umană?

×