x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Tinerii sunt expusi la accidente de scuter

Tinerii sunt expusi la accidente de scuter

de Magda Marincovici    |    07 Iul 2005   •   00:00
Tinerii sunt expusi la accidente de scuter

Accidentele de scuter reprezinta o problema la categoria de varsta 15-18 ani. 7% dintre accidentati sunt conducatori de scutere. Acestea sunt cateva dintre concluziile unei anchete realizate in Franta, initiata ca urmare a numarului crescand de accidente in care sunt implicati tineri amatori de scutere.

RISCURI. Specialistii mai atrag atentia ca majoritatea ranilor presupun spitalizare si mare parte dintre acestea sunt insotite de sechele importante. Doctorul Laureant Pidhorz, chirurg ortoped si traumatolog, si doctorul Patrich Serre, medic de urgenta din Mans, si-au propus sa-i avertizeze pe tineri. Specialistii au mers in colegii si licee. Le-au prezentat cazuri clinice si radiografii cu scopul de a-i soca pe adolescenti fara a-i invinovati.
La unele dintre aceste intalniri, pe langa tineri, au asistat si parintii acestora. Demersul celor doi specialisti este la inceput. Dar deja ei au satisfactia ca initiativa lor a reusit, in sensul ca tinerii constientizeaza riscurile la care se expun.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă