x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Un altfel de masaj

Un altfel de masaj

de Gina Matei    |    03 Oct 2009   •   00:00
Un altfel de masaj
Sursa foto: /stockexpertcom

Dacă am întocmi un top al plăcerilor omeneşti, cu siguranţă am urca masajul pe podium, alături de vin şi ciocolată. Ce beneficii aduce un masaj bun? În funcţie de tehnica de realizare, acesta poate alunga stresul, dar vă poate pregăti şi pentru o partidă de sex.



Specialiştii consideră că, prin intermediul acestuia, partenerii îşi pot descoperi zone erogene noi şi neaşteptate. Prin urmare, încercaţi să vă răsfăţaţi partenerul cu următoarele tehnici de masaj.

Un masaj tipic presupune utilizarea a cât mai multe simţuri posibile. Specialiştii vin cu propunerea de a bloca un simţ. De fiecare dată când veţi face acest lucru, când veţi bloca un sens, celelalte se vor alia pentru a compensa lipsa acestuia. Vă este permis şi să vă jucaţi de-a baba oarba în timpul masajului sexual. Dacă nu vedeţi, nu ştiţi ce urmează să vi se întâmple, ceea ce este cu mult mai excitant. Pe lângă aceasta, puteţi aplica regula tăcerii. Fără a vorbi, ci doar a atinge! Alternanţa cald-rece poate fi de-a dreptul... fierbinte!

Trecerea bruscă de la o extremă la alta provoacă lărgirea şi contractarea vaselor sangvine, ceea ce va determina o receptivitate crescută a pielii la atingere. Două lucruri trebuie să aveţi în minte când vă "jucaţi" cu temperatura: acordaţi atenţie zonelor sensibile, cum ar fi buzele, urechile şi zona genitală şi începeţi întotdeauna cu capul. "Veţi deschide astfel porii şi veţi atinge receptorii, pregătindu-vă pielea pentru senzaţii memorabile", precizează Helen Hodgson, un renumit maseur terapeut şi autor sau co-autor a numeroase volume de specialitate.

Iată cum se face un masaj alternant rece-cald! În primul rând, păstraţi loţiunea de corp cu care se va face masajul în frigider, timp de 30 de minute. Apoi, ţineţi o lingură într-un recipient cu apă caldă pentru 30 de secunde. Verificaţi lingura să nu fie prea fierbinte!! Masaţi cu partea rotunjită a lingurii, insistând asupra zonei de deasupra sfârcului partenerei. Apoi, aceeaşi zonă va fi "chinuită" cu loţiunea rece. Combinaţia de cald-rece creşte libidoul. Cu aceeaşi lingură încălzită, masaţi zona din jurul buricului partenerei, în sensul acelor de ceasornic. Această mişcare "gâdilă" zona şi creează o senzaţie extraordinară, afirmă Michelle Ebbin, specialist în masaj.

În cazul în care masajul este efectuat de fată, paşii care trebuie făcuţi sunt următorii: întindeţi partenerul pe spate, şi plimbaţi-i un prospop cald şi umed în zona inferioară a corpului. Apoi, cu ajutorul unor cuburi de gheaţă, faceţi cercuri pe picioare, pe partea interioară a coapselor şi şolduri. Masaţi-i apoi spatele, cu ulei uşor încălzit. După acest procedeu, luaţi un evantai şi "răcoriţi-l". Senzaţiile, deşi ciudate, sunt uimitoare.

Deşi palmele sunt utilizate în masaje, alte părţi ale corpului pot oferi senzaţii diferite, dar plăcute în această procedură. Coatele: cereţi partenerului să vă apese
în zona feselor cu coatele. Antebraţele: faceţi mişcări de "du-te-vino" cu antebraţele în zona din stânga şi dreapta a coloanei vertebrale.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă masaj