x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Un coctail numit seductie

Un coctail numit seductie

08 Apr 2005   •   00:00

Indrazneala, originalitate, fantezie... Toate la un loc formeaza un cocteil pe care puteti pune foarte bine eticheta de "seductie". Un cocteil din care puteti lua zilnic cate o doza spre a fi irezistibili.

  • de MAGDA MARINCOVICI
  • VIATA SANATOASA
  • INEGALITATE. Potrivit specialistilor, in arta seductiei sunt mult mai performante femeile decat barbatii
    Contrar a ceea ce se crede, seductia nu este o tehnica, ci mai degraba o stare care iradiaza din fiinta noastra. Aceasta stare particulara se simte de la distanta, deoarece corpul in ansamblu e armonios, inima "usoara". Acestea sunt opiniile doctorului Jean-Claude Hag"ge, chirurg de chirurgie plastica si estetica, autor al volumului Puterea seductiei lansant recent.

    RESURSE. Jean-Claude Hag"ge considera ca resursele seductiei noastre sunt practic inepuizabile si confera nota de originalitate a fiecarei persoane. Tocmai de aceea ne scriem pe o traiectorie gresita atunci cand vrem cu disperare sa copiem modele. Nu vom reusi, in ultima instanta, decat sa fim o copie palida prinsa in capcana unor criterii impuse de moda. Cheia succesului in seductie este originalitatea. In lucrarea sa, Jean-Claude Hag"ge citeaza mai multe exemple din cazuistica curenta. In majoritatea lor personajele sunt femei. Astfel, Eva are 32 de ani si marturiseste: "Imi place sa-mi surprind permanent iubitul, sa fiu acolo unde el se asteapta mai putin. Ador sa ma comport intr-un mod diferit de cel al celorlalte femei. Aceasta este seva seductiei. A-l atrage intr-un joc enigmatic si ludic. Iar in finalul acestui joc el sa fie in fata usii locuintei mele". Spre deosebire de Eva, Emilie povesteste in aceeasi lucrare ca este adepta stilului de abordare "natural": "Ador simplitatea, fara masca si cu gesturi spontane".

    MAGIE. Prin aceste exemple, doctorul Hag"ge de fapt vrea sa sublinieze ca seductia nu se reduce la aspectul fizic. Autorul spune ca nu sunt buze frumoase, ci suras fermecator, nu sunt ochi superbi, ci priviri magnetice... Fiecare are o magie care ne anima si creeaza o aura de farmec si mister. Important este ca fiecare sa fie constient de atuurile pe care le detine.

    MAGNETISM
    Potrivit medicului Daniel Popescu, comportamentul firesc, propriu este de natura sa mentina atractia intre parteneri. "Cred ca seductia este inepuizabila. Ea fascineaza la orice varsta. Pentru a seduce trebuie sa ai talent, curaj, putere de a-ti invinge inhibitiile si temerile. Ceea ce presupune indrazneala de a accepta si de a-ti asuma cine esti in realitate. De fapt cred ca acesta este secretul magnetismului marilor seducatori."

    ×
    Subiecte în articol: viaţă sănătoasă