x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Un nou pavilion la Spitalul de Urgenţă "Gerota"

Un nou pavilion la Spitalul de Urgenţă "Gerota"

22 Sep 2009   •   00:00

Un pavilion cu destinaţie medicală a fost inaugurat la Spitalul de Urgenţă al M.A.I. "Prof. dr Dimitrie Gerota" din Bucureşti, în cadrul "Proiectului de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamităţilor naturale şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă", derulat la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei.



Prin realizarea acestor lucrări de consolidare, s-au extins spaţiile existente şi s-au amenajat unele grupuri sanitare individuale şi instalaţii moderne. De asemenea, s-a putut asigura "independenţa" spitalului din punct de vedere al necesarului de oxigen medical prin montarea unei moderne fabrici de producere a oxigenului medical din aerul atmosferic.

Prin reabilitarea acestui pavilion s-au creat 72 de locuri dispuse în 27 saloane de câte două şi trei paturi, dotate la cele mai înalte standarde. De asemenea, s-au amenajat spaţii moderne pentru asigurarea asistenţei medicale inclusiv în situaţii de urgenţă şi calamităţi naturale, cum ar fi laboratorul de endoscopie digestivă superioară şi laboratorul de radiologie şi imagistică medicală.

Fiecare salon este dotat cu aer condiţionat şi consolă cu gaze medicinale, iar la fiecare etaj există grupuri sanitare special destinate persoanelor cu dizabilităţi. Noul pavilion cu destinaţie medicală din cadrul Spitalului de Urgenţă al M.A.I.. este compus din subsol, parter şi şase etaje. Lucrările de consolidare, modernizare şi reabilitare la această clădire au început în luna august 2005, fiind finalizate în luna septembrie a.c.

Proiectul a fost finanţat de Guvernul României cu sprijinul Băncii Mondiale, valoare totală a lucrărilor fiind de 12,997,324,0 lei, din care 2,388,205,0 lei ­ contribuţia Băncii Mondiale, iar 10,609,119,0 lei ­ contribuţia română ­ Guvernul României prin M.A.I.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă