x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Unele pastile pentru potenta fac rau

Unele pastile pentru potenta fac rau

13 Noi 2004   •   00:00

Administratia americana pentru Alimente si Medicamente (Food and Drug Administration - FDA) avertizeaza populatia sa nu mai utilizeze anumite pastile pentru potenta deoarece contin o substanta care provoaca scaderea tensiunii arteriale.

STELUTA INDREI

SFAT. Nu luati pastile pentru potenta fara indicatia medicului
De asemenea, administratia va bloca importurile unor astfel de medicamente, pe care le califica drept "pastile riscante, care pun in pericol viata utilizatorilor". Acestea sunt importate din China si apoi vandute pe teritoriul Statelor Unite fara prescriptie medicala. Din aceasta cauza consumatorii nu sunt informati despre efectele adverse.

Potrivit FDA, pastilele incriminate sunt promovate si prin Internet ca tratament pentru disfunctia erectila si imbunatatirea performantelor sexuale masculine. Chiar daca producatorii chinezi sustin ca pastilele lor sunt naturale, specialistii FDA au descoperit in continutul acestora un nivel crescut de sildenafil, substanta activa din Viagra. Descoperirea a fost publicata in Journal of the American Medical Association. "Utilizarea unor astfel de substante fara prescriptie medicala pune in pericol sanatatea persoanelor care au contraindicatii pentru sildenafil", afirma autorii articolului.

RISCURI. Barbatii cu cel mai mare risc sunt diabeticii, hipertensivii, cardiacii si cei care au dislipidemie (colesterolul crescut). Tratamentele lor sunt pe baza de nitrati si majoritatea sufera de disfunctie erectila. De aceea, FDA recomanda acestor pacienti sa consulte medicul pentru prescrierea unui tratament corect pentru problemele sexuale.

Laura Alvey, purtatorul de cuvant al FDA, spune ca la 27 martie 1998, cand agentia americana a aprobat pastila albastra, prima pastila pentru potenta, consumatorii au fost avertizati sa ia acest medicament numai pe baza de prescriptie medicala.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă