x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei "Viaţă pentru umanitate"

"Viaţă pentru umanitate"

26 Sep 2009   •   00:00

Biblioteca Academiei Române a găzduit ieri simpozionul "Charles Mérieux - un vizionar, o viaţă pentru umanitate". Organizat de Tarus Media la iniţiativa Fundaţiei "Carol Davila", evenimentul a fost dedicat activităţii celui care a fost Charles Mérieux, mecena şi umanist.



Invitatul special al evenimentului a fost medicul Nizar Ajjan, consultant al Ministerului de Sănătate din Franţa şi autor al uneia dintre cărţile de referinţă în domeniu - "La Vaccination", un manual practic pentru vaccinuri. Doctorul Ajjan a făcut o evaluare a riscurilor pandemiei de gripă A/H1N1. Specialistul Ministerului Sănătăţii din Franţa a explicat şi de ce peste 45% dintre medicii francezi sunt împotriva vaccinarii.

Tot în cadrul simpozionului a fost prezentată noua ediţie a cărţii doctorului Ajjan, volum ce înglobează ultimele cunoştinţe şi descoperiri în microbiologie, farmacologie şi imunologie, cu impact în domeniul vaccinărilor. Charles Mérieux (1907-2001) a fost un medic francez care şi-a dedicat întreaga viaţă producţiei în masă de vaccinuri împotriva viruşilor uman şi veterinar, cum ar fi cele pentru poliomielită, rabie, meningită, difterie, tetanos şi febră aftoasă. El a urmat cariera tatălui său, Marcel Mérieux, fost asistent al celebrului Louis Pasteur. În România, Fundaţia Mérieux, condusă de doctorul Charles Mérieux, a fost prezentă între 1989-2001. Fundaţia Mérieux a implementat în Dolj programul pilot de vaccinare antipolio cu vaccin Salk.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă